Lancewadplan Logo

Voorbeelden ter inspiratie

Goed voorbeeld doet volgen. De originele oplossing van een probleem, de verrassende aanpak, het fraaie ontwerp of de grote betrokkenheid van bewoners, het kunnen allemaal redenen zijn om het succes van een project uit te dragen. Zodat anderen ervan kunnen leren. Niet om eenvoudigweg te kopi?ren wat elders is gedaan, want dat leidt zelden tot hetzelfde positieve resultaat. Iedere plek is immers anders en ieder probleem is anders. Maar dat neemt niet weg dat goede voorbeelden kunnen inspireren tot navolging.

Vanuit die gedachte heeft LancewadPlan voorbeeldprojecten beschreven waarin met zorg is gewerkt aan het benutten van de cultuurhistorie bij het aanpakken van een probleem. Of bij het realiseren van ruimtelijke ontwikkelingskansen. De voorbeelden beslaan een breed terrein: van waterbeheer tot landschapsherstel, van toerisme tot beheer, van plattelandsontwikkeling tot burgerparticipatie.

De voorbeelden op deze website zijn alle afkomstig uit de Nederlandse Waddenzeeregio. Op de internationale website van LancewadPlan zijn naast de Nederlandse projecten ook voorbeelden uit Denemarken, Sleeswijk-Holstein, Nedersaksen en The Wash (Verenigd Koninkrijk) opgenomen. Deze projectbeschrijvingen zijn allemaal in het Engels gesteld en opgenomen in het Handbook Best Practises.

U kunt een versie van -Lancewadplan A Handbook of Best Practise Examples- vanaf de internationale website van Lancewadplan downloaden.